Nørre Houvig

Grundejerforening

Houvig

Nørre Houvig ligger i et kuperet terræn mellem fjord og hav. Et skønt naturområde, med et klitlandskab, som er vores stolthed. Her er store vidder, masser af historie og en vestenvind, som kan være både blid og bidsk. 

Den lokale forankring er stor, trods de mange turister, der hvert år besøger området.

På stranden og i klitterne er der Houvigfæstningens to bunkersanlæg Ringelnatter og Krylen, som var blandt de vigtigste tyske forsvarsanlæg i Danmark under 2. Verdenskrig. Fæstningsværkernes formål var at holde en allieret invasion ude af Vesteuropa.Ringelnatter var et topmoderne radaranlæg med den store toetagers kommandobunker, hvorfra Luftwaffe (det tyske luftvåben) observerede de allierede bombefly, der kom ind over Vestjylland. Med udgangspunkt fra netop kommandobunkeren forsøgte Luftwaffe at nedskyde de allierede fly, hvilket også lykkedes ganske godt. En række flyvergrave i nærområdet vidner om de dramatiske flystyrt. I Krylen kan man se de bunkers, som var bemandet af tyske reservesoldater, der ofte var dårligt udrustede. Reservesoldater, der aldrig ville have en chance, hvis en allieret invasionsstyrke skulle finde på at gå i land ved Houvig.

Det er en unik og meget imponerende oplevelse at besøge den store bunker.Men når du besøger bunkerne, så husk at passe på vores natur. Benyt stierne og den officielle p-plads ved Houvig.

Galleri