Offentlig høring Nordsøen 1

Til berørte myndigheder og offentligheden,

Energistyrelsen gennemfører en offentlig høring vedrørende afgrænsning til miljøvurdering af planen for Nordsøen I i perioden 6. marts – 31. marts 2023. Interessenter har her mulighed for at komme med spørgsmål, forslag og idéer til emner for miljøvurderingen af planen for Nordsøen I.

Høringen igangsættes for at understøtte havvindmølleparkernes mulige etablering inden udgangen af 2030 ift. Klimaaftale om grøn strøm og varme af 25. juni 2022. Det er dog vigtigt at bemærke, at den endelige placering af havvindmølleparkerne fortsat afventer endelige politisk beslutning.

Se venligst vedhæftede høringsmateriale, som består af følgende dokumenter:

  • Debatfolder: ideoplæg for Nordsøen I
  • Udkast til afgrænsning af miljøvurdering af plan for Nordsøen I
  • Udkast til plan for Nordsøen I 

Høringssvar skal sendes elektronisk til fællespostkassen: nordsoen1@ens.dk senest fredag den 31. marts 2023 kl. 12.00. 

Efter høringen vil Energistyrelsen bl.a. på baggrund af høringssvarene beslutte hvilke emner og miljøpåvirkninger, der skal belyses for miljøvurderingen af planen for Nordsøen I.

I den samme periode bliver der foretaget en høring af interesserede nabostater (Norge og Tyskland) over planens grænseoverskridende miljøpåvirkninger (ESPOO-høring) i henhold til ESPOO-konventionen.

Yderligere oplysninger om planen for Nordsøen I, hvad miljøvurderinger er samt muligheden for at komme med ideer og forslag i idéhøringen kan findes på https://ens.dk/havvind2030

Eventuelle spørgsmål kan rettes til Alf Skovgaard (e-mail: alfsk@ens.dk; mobil: +45 33 95 51 62), Karoline Edelvang (e-mail: kared@ens.dk; mobil: +45 33 95 52 20) eller Jasper Maaholm (e-mail:dvmh@ens.dk; mobil: +45 33 95 12 17).